Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011 augusztus 25.-i Hírlevelünk

2011.08.30

email_hirlevel_fejlec_uj_uszt_2011.08.30.jpg

Kedves Intézményi Munkatársak! Kedves Érdeklődők!

Következő hírlevelünkben folytatjuk hallgatóink bemutatását, és interjút olvashatnak a Budapest Film Zrt. humánerőforrás igazgatójával az új megváltozott munkaképességű kolléga munkába állításának tapasztalatairól.
Tartalom:
Hallgatóink bemutatása
Interjú a Budapest Film Zrt. humánerőforrás igazgatójával
Interjú a Csömöri Objektívről
 
Hallgatóink bemutatása
 
Tóthné Horváth Margit okleveles vegyész, diplomáját a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerezte. Az egyetem után a KDT Környezetvédelmi Felügyelőségnél mint analitikus, később a Magyar Posta Zrt.-nél hivatali kézbesítőként, a Tesco Globál Áruházak Zrt.-nél pedig pénztárosként dolgozott. A tanfolyamra azért jelentkezett, mert szerette volna jobban megismerni a televíziózás szakmájának rejtelmeit, melyhez a „Tanuljunk Egymástól!” program kiváló lehetőséget kínált.
Ifj. Sípos László az érettségi megszerzése után számos OKJ-s tanfolyamot elvégzett, hogy munkáit a lehető legjobban tudja teljesíteni. Így szerzett logisztikai ügyintéző, kereskedő vállalkozó, banki szakügyintéző végzettséget. Dolgozott hirdetésszervezőként, ruházati nagykereskedelemben mint raktárvezető, a Szombathelyi Vendéglátó Rt.-nél egységvezető volt, és dolgozott kereskedőként. A „Tanuljunk Egymástól!” mozgóképgyártó tanfolyamára azért jelentkezett, mert szerette volna kipróbálni magát egészen más területen is. A tanfolyamon az operatőri feladatkör tetszett neki leginkább. 
Interjú Fodróczy Gézával a Budapest Film Zrt. humánerőforrás igazgatójával
A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Film Zrt. az első munkáltatói partnere a „Tanuljunk Egymástól!” programnak. Az egyetlen magyar tulajdonban lévő mozi üzemeltető cég, a Puskint, a Művészt, a Toldit és Corvin mozit működteti. Filmek vetítésén kívül fesztiváloknak és kulturális rendezvényeknek adnak otthont. Fodróczy Géza, humánerőforrás igazgatóval beszélgettünk az új kollégáról.
Honnan jött az ötlet, hogy megváltozott munkaképességű kollégát alkalmazzanak?
 
Az ötlet nem új, mindig alkalmaztunk két-három megváltozott munkaképességű kollégát. Most is szerettünk volna, ezért amikor Resán Márk a program munkaügyi mentora megkeresett a munkaügyi központból, éltünk ezzel a lehetőséggel.
A rehabilitációs hozzájárulás fizetési kötelezettsége ösztönzőleg hatott, amikor úgy döntöttek, hogy megváltozott munkaképességű kollégát fognak alkalmazni?
Igen, persze!
Hogyan fogadta a meglévő munkaközösség az új kollégát?
Minden rendben volt. Azonnal belevágtunk a közepébe, és a kollégák elég hamar elfogadták őt.
Milyen belső mentorálást kapott?
Két kolléga is segítette Tibit az elején. A marketingről és az informatikáról is egy-egy kolléga volt mellette, akik elmagyarázták a belső ügymenetet és Tibi konkrét feladatait.
Hogyan tudják bevonni a közösségbe?
Egyre jobban kinyílik. Jó tanuló idő volt neki, hogy épp a költözködés ideje alatt érkezett hozzánk. Ez hozzásegítette, hogy mindenbe bele láthasson, mert a napi rutinon kívül sok minden mást is csinálnia kellett.
Milyen általánosítható tanulságokat tudtak levonni megváltozott munkaképességű kolléga munkába állításával kapcsolatban?
Csak pozitívet tudunk mondani. Jobban tudják értékelni a munkát. Ha rájuk bízzuk a feladatot, akkor tudjuk, hogy az maximálisan el lesz végezve. Negatívat nem is tudnék említeni.
Milyen perspektívát tud nyújtani a megváltozott munkaképességű kollégának?
Elég nehéz megmondani, mert most a marketing azon területét kapta, ahol a hirdetéseket teljesen egyedül kezeli, nem is végrehajtó, hanem alkotó szerepet kapott, ez pedig eléggé önálló feladatkör.
Mit tanultak egymástól?
Az elfogadást! De azt kell, mondjam, minden természetesen megy a maga útján. Tibi elvégzi a rábízott feladatokat, ötletekkel, javaslatokkal jön.
Milyen volt a kollégák visszajelzése?
Várakozó, de csak jó dolgot tudnék megemlíteni.
Mi a legpozitívabb tapasztalata az új kollégával kapcsolatban?
Az, hogy Tibi egy félénk, fiatal srác volt, most meg ugyan olyan tagja a közösségnek, mint bárki más, fel tudott oldódni. Ugyan úgy viccelődik, itt van kora reggeltől késő délutánig. Úgy látom, szívesen van együtt a többiekkel, és mi pedig számítunk is rá. 
Interjú Liling Tamással a Csömöri Objektívről
A „Tanuljunk Egymástól!” projekt a program foglalkoztatási részeként a tanfolyamot elvégzett húsz hallgató közül 6 főt foglalkoztat. A Csömöri Objektív megalakulásáról és működéséről kérdeztük Liling Tamást, a program szakmai vezetőjét.
Liling Tamás: A Csömöri objektív a csömöri foglalkoztatási programból 6 embert foglalkoztat. Az a célkitűzésünk, hogy a képzés során tanultakra alapozva, olyan gyakorlatot szerezzenek a résztvevő végzett hallgatók, hogy egy helyi televízió szerű műsorfolyamot indítsunk el, egyelőre interneten. Ebben partnerünk a Csömöri Önkormányzat, ezt a felületet az önkormányzat kommunikációs megjelenési lehetőségként is hasznosítja.
Mi a fő profilja a Csömöri Objektívnek?
L. T.: A hat ember által felállított szerkesztőségnek kettős küldetése van. Az egyik, hogy magának a foglalkoztató szervezetnek, tehát az Összefogás Kft.-nek háza táján történő eseményekről készítsen összeállításokat, pr-anyagokat. Illetve Csömör várost és az ott élő emberek életét bemutató anyagok készüljenek, azzal a szándékkal, hogy egy kistérséget bemutathasson. Csömör és a környezetében lévő kistelepülések kapcsolata nagyon jó, de nincs közös kommunikációs felület. Ezért ez célzottan a kistérséget átfogó mozgóképes felületté szeretne kinőni.
A program során mentorok segítették a hallgatókat. Személyi mentorok a tanfolyam zökkenőmentes elvégzésében voltak segítségükre, a munkaügyi mentorok pedig az álláskeresésben. Van most is mentori támogatás a hallgatók mögött?
L.T.: Igen. Az új mentor Braun Zsolt, aki szakmai mentorként vezeti a csoportot. A tanfolyam során az elméleti tudás megszerzésén volt a hangsúly, itt azonban a gyakorlati ismeretekre is nagy szükség van. A mentor segítségével, most menet közben tanulják meg, hogy miként kell szerkesztőségként működni. Megszervezik magukat, kijelölik ki a tudósító, megszervezik a kapcsolatokat, előkészítik a felvételt, felveszik, összevágják, adás kész állapotba hozzák. Mindezt úgy, hogy egységes képet, a média elvárásainak megfelelő minőséget és szemléletmódot tükrözzenek az anyagaik. Tulajdonképpen ez a folyamat indult be Braun Zsolt mentori segítségével.
Milyen témákkal foglalkoznak?
L.T.: Sok mindenről, például a helyi közösség javító szándékú intézkedéseiről, helyi közlekedési, parkolási megoldásokról, helyi kulturális eseményekről, mint mondjuk a Falu-nap. Egyházi ünnepekhez kötődő rendezvényekről, vagy a különféle ott élő nemzetiségek szokásairól. Adott esetben az önkormányzat egy-egy munkájáról szerkesztenek beszámolót. Összeállítást készítenek az utca emberével arról, hogy miként vélekednek a fogyatékossággal élő emberek el- és befogadásáról. Tehát nagyon színes a tematika.
Mik a távlati tervei a Csömöri Objektívnek?
L.T.: A jövőkép az, hogy ez a csapat tudjon fejlődni, megfelelő eszközei lehessenek. Illetve olyan felületté tudja kinőni magát, amely nem csak az interneten, hanem más platformon is meg tudja mutatni ezeket az anyagokat. Jelenlétüket a térségben szeretnénk olyan szintre emelni, hogy forrásteremtő ereje is legyen.