Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtóközlemény - Felvétel Indul (június)

2010.06.14

 csomor_e-mailhez_fejlec_csodamondatos.jpg

Sajtóközlemény - Felvétel indul!

 

Budapest, 2010. június 10. – Az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány újabb fontos lépést tett a fogyatékos emberek esélyegyenlőségért. Szeptembertől mozgóképgyártó (segédoperatőr, utómunka asszisztens) képzést indít fogyatékos embereknek. A tanfolyam legsikeresebb diákjai állást kapnak azokban a televíziós szerkesztőségekben, akik a gyakorlati képzésben részt vesznek. Jelenleg a toborzás zajlik, a tanfolyamra június 30-ig lehet jelentkezni.
 
Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációjának elősegítése érdekében dolgozta ki a „Tanuljunk egymástól” projektet, és nyert hozzá EU-s (TÁMOP-5.5.4. A) támogatást. A projekt célja kettős. Részben a speciális képzési program valódi alternatívát kínál a munkanélküli sérült embereknek, hogy naprakész, versenyképes tudást szerezzenek. Mivel a fogyatékossággal élő emberek körében a gazdaságilag aktív népesség közel 20%-a munkanélküli, nagy szükség van ilyen és hasonló programokra. Részben pedig az alapítvány szeretné elérni, hogy az esélyegyenlőség megteremtésében kulcsfontosságú területen, a médiában dolgozhassanak fogyatékossággal élő emberek. Az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány reményei szerint a képzést elvégzők mint munkavállalók nemcsak nyitottabbá teszik a médiát a téma iránt, de érzékenyebbé és hozzáértőbbé is annak kezelésében. Így az ország lakosságának közel 6%-át kitevő fogyatékos emberek ügye a jelenleginél gyakrabban napirenden lehet a médiában.
 
Az alapítvány vállalja, hogy a felkért szakértő oktatók segítségével a jelentkezőket fél év alatt megtanítják a mozgóképes szakmák fortélyaira. Ez csak intenzív, bentlakásos formában valósítható meg. A programban résztvevők szakmai gyakorlatot is szereznek, és személyi mentori támogatásban részesülnek. Az alapítvány mind a teljes képzést, mind a szállást és étkezést térítésmentesen biztosítja a jelentkezők számára. Ezen túl vállalják, hogy a képzésben résztvevő legsikeresebb hallgatók munkalehetőséget kapnak televíziós szerkesztőségeknél.
 
Az OKJ-s végzettséget adó képzésre még 2010 június 30-ig lehet jelentkezni regisztrált munkanélküli fogyatékos embereknek.
 
További információ:
Balázs Anita
06/30/511-68-59
www.osszefogas-eea.hu
 
---
  
Az Egyenlő Esélyekért! Kiemelten Közhasznú Alapítvány 1999-ben alakult azzal a céllal, hogy sérült emberek számára humánus, emberhez méltó esélyeket teremtsen az élethez, a munkához, a szórakozáshoz. Munkájuk szükségességét és eredményességét mi sem mutatja jobban, mint hogy 2001 decemberétől állami támogatással működtetik a Fogyatékosok Otthonát, melyben a lakók igény szerinti gondozásban és támogatásban részesülhetnek. A Fogyatékosok Otthonának célja, hogy végleges otthont biztosítson az értelmileg és halmozottan sérült fiatalok számára. Állapotuknak megfelelő korszerű fizikai, egészségügyi és pszichikai ellátásukról gondoskodjon.